Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 30 Σεπτεμβρίου στη συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας τίθεται το θέμα της «Βιωσιμότητας των Τμημάτων της Καρδίτσας». Προφανώς ένα πολύ σημαντικό ζήτημα καταρχήν για εκατοντάδες φοιτητές και στη συνέχεια για το προσωπικό και την ίδια την πόλη.
Εμείς ως Σύλλογος καλούμε στην ανάγνωση προηγούμενων ανακοινώσεών μας όχι για να φανεί πόσο έγκαιρα είχαμε προειδοποίηση για αυτά τα ζητήματα, αλλά για να δει κάποιος την πορεία των πραγμάτων. Πράγματι, η λογική του μικρότερου κακού σε μια σειρά διαδοχικών αποφάσεων, μας έφερε σε μια κατάσταση που τώρα πια φαίνεται ως αναγκαίο το βήμα μιας ριζικής απόφασης για τα Τμήματα όχι μόνο της Καρδίτσας, αλλά συνολικά για τα ΤΕΙ.
Όμως, για να μην κατηγορηθούμε ότι αυτά που λέμε είναι μη εφικτά, θα θυμίσουμε ότι όλοι, από τον σημερινό Υπουργό μέχρι το κάθε μέλος ΕΠ, κάποτε απαίτησαν και κέρδισαν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους μας. Εμείς, λοιπόν, συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο αναγκαίο αυτό αγαθό και καλούμε σε αγώνα για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στον 21ο αιώνα, βάζοντας σε πρώτη φάση ένα φρένο στις συνεχείς "μειώσεις" τμημάτων και προσωπικού. Παλεύουμε για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την οικονομική κατάστασή τους, για να μην φύγει ούτε ένας φοιτητής από τις Σχολές, ειδικά των περιφερειακών ΤΕΙ, σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά.
Καλούμε τη Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας να πάρει την όποια απόφαση κρίνοντας μόνο με ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια και όχι ως μάνατζερ επιχειρήσεων, ως διαχειριστής μιας αδιέξοδης κατάστασης. Ας μην είμαστε εμείς που από μόνοι μας θα λειτουργήσουμε σαν προέκταση μιας πιθανής μελλοντικής κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα Ιδρύματα.
Καλή απόφαση!!!
29/9/2014